Van Superstep tot kunstwerk

Vele honderdduizenden kilometers zijn afgelegd met de supersteps om zo geld bijeen te steppen voor goede doelen. Na 33 jaar trouwe dienst zijn de steppen tot een kunstwerk gemaakt.

Floor heeft als coördinator het proces van initiatief tot realisatie begeleid. Hij benaderde het Rotterdams Lyceum, waarna de leerlingen een wedstrijd aangingen om een ontwerp te maken van de steppen. Uit de 22 ontwerpen is door een jury, bestaande uit: Joop van der Hor, Els Barendregt, Pim Peters en Floor het winnende ontwerp van Zina Geus gekozen.

jury stepboom
Jury voor ontwerp
De Boom van Zina de Geus (kunstrichting)
De Boom van Zina de Geus (kunstrichting)

 

 

 

 

 

 

 

Om tot realisatie van het ontwerp te komen, legde Floor contact met het Albeda College op de RDM Campus (Heijplaat). Hier werd door de leerlingen het ontwerp gerealiseerd en gemonteerd.

step bouw
Albeda College Heijplaat
step las
Albeda College Heijplaat

 

 

 

 

 

 

 

Intussen regelde Floor de omgevingsvergunning en zorgde dat op de locatie het sonderen, heiwerk en de fundering plaats kon vinden.

bodemonderzoek rotonde
Bodemonderzoek
Floor van der Kemp als ceremoniemeester (foto Hans van Dorp)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadat het transport en de plaatsing geregeld was, kon de onthulling van het kunstwerk op 7 november plaatsvinden. Het stepkunstwerk is te bewonderen op de rotonde in Hoogvliet (naast de oude dorpskerk). Binnenkort worden nog LED lampen geplaatst voor aanlichting.

 

Onthulling Stepboom (foto Roel van Deursen)
Feestelijke onthulling (foto AHdK)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer informatie op  de site http://www.stepkunstwerk.nl

 

Van Superstep tot kunstwerk